Skip to main content
XS SM MD LG XL

Conflicten kunnen leiden tot langdurige, kostbare procedures met onzekere uitkomst. Het kan ook anders: mediation. Mediation is een methode van geschillenbeslechting waarbij de betrokkenen, onder deskundige begeleiding van een mediator, zelf tot de oplossing van hun geschil komen. De mediator is getraind in gesprekstechnieken en methoden van conflicthantering- en –oplossing. Mediation is relatief snel en effectief, en de kosten kunnen goed beheerst worden. Mediation is vooral aan te raden als het voor u belangrijk is dat uw relatie met de andere betrokkene bij het conflict of probleem goed blijft of (weer) beter wordt. Bij HoyngDeMönnink Advocatuur & Mediation kunt u terecht voor mediation in gevallen van (echt-)scheiding, zorgregelingen ( ouderschapsplan) en alimentatie, en in geval van geschillen over een verdeling of verrekening na scheiding.

Aan de linkerkant van deze pagina ziet u een aantal onderwerpen die in een familie-mediation aan de orde kunnen komen. HoyngDeMönnink Advocatuur & Mediation heeft deskundigheid op deze gebieden in huis. Marjan de Mönnink en Philippine Hoyng zijn beiden scheidingsmediator en richten zich als mediator specifiek op conflicten in de sfeer van het personen- en familierecht. Philippine en Marjan hebben beiden de opleiding daartoe gevolgd bij de Vereniging van Familierecht Advocaten Scheidingsmediators (VFAS).

Daardoor kunt u van de mediators van HoyngDeMönnink Advocatuur & Mediation méér verwachten dan van een ‘gewone’ mediator: als specialisten familierecht zullen zij beide partijen altijd informeren over het toepasselijke recht en ieders rechtspositie als geen overeenstemming zou worden bereikt.  Zij maken alimentatieberekeningen in overeenstemming met de geldende regelgeving, en zij kunnen door hun kennis van het recht goed met u meedenken over alternatieve mogelijkheden bij een ingewikkelde verdeling of verrekening. Bovendien zorgen zij dat een eenmaal bereikte overeenstemming ook goed en helder wordt vastgelegd in een convenant of vaststellingsovereenkomst, zodat over inhoud en strekking van de afspraken ook in een later stadium geen onduidelijkheid kan bestaan.

  • echtscheiding
  • ontbinding geregistreerd partnerschap
  • verbreking samenwoning
  • ouderschapsplan
  • zorgregelingen
  • kinder- en partneralimentatie
  • verdelingen
  • pensioenverevening of -verrekening

Contact

Bent u geïnteresseerd? Of heeft u een vraag, opmerking of wilt u graag een vrijblijvende offerte aanvragen?
Aarzel niet en bel of stuur een e-mail naar onderstaand adres.

023 737 09 11
info@hoyngdemonnink.nl

Koudenhorn 8rd • 2011 JC Haarlem

Marjan de Mönnink
KvK 72916265 • BTW NL0012.52.319.B.20

Philippine Hoyng
KvK 77669282 • BTW NL0032.21.904.B.20