Skip to main content
XS SM MD LG XL

Philippine heeft Nederlands recht gestudeerd aan de Universiteit Leiden. Zij is na 17 jaar bij Tanger Advocaten sinds 1 mei 2020 zelfstandig gevestigd advocaat. Philippine heeft zich in de loop der tijd ontwikkeld tot een specialist in het arbeidsrecht, familierecht, pensioenrecht en mediation. Daarnaast is zij uiterst bekwaam in het huurrecht en ondernemingsrecht. Philippine is lid van de Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland (VAAN) en van de Vereniging Familierecht Advocaten en Scheidingsmediators (vFAS).

Het arbeidsrecht past Philippine als een maatpak. Zij is met name gespecialiseerd in arbeidsconflicten, ontslag, ziekte en arbeidsvoorwaarden. Daarnaast begeleidt zij het arbeidsrechtelijke aspect bij reorganisaties. Werknemers waarderen vooral, dat zij ruimte geeft voor emoties en toch de zakelijke belangen goed in het oog houdt.

In het familierecht is Philippine specifiek gespecialiseerd in echtscheidingen van ondernemers en de afwikkeling van huwelijksvoorwaarden. Zij werkt geregeld in teamverband met een accountant, register valuator en fiscalist om de gevolgen van een scheiding voor de ondernemer zo efficiënt mogelijk te regelen. Zij is creatief en denkt “out of the box” voor een maatwerk-oplossing. Daarbij heeft zij oog voor het emotionele aspect en schroomt niet om haar cliënten te wijzen op het feit dat emotie een slechte raadgever is.

Philippine heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten de rechtsgebieden Arbeidsrecht en Familierecht geregistreerd. Deze registratie verplicht haar elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten 10 opleidingspunten te behalen op elk geregistreerd rechtsgebied. Door haar lidmaatschap van beide specialisatieverenigingen en haar deelname aan het Nederlands Pensioen Bureau doet Philippine echter veel meer permanente educatie dan door de Orde voorgeschreven.

Tot de cliëntenkring van Philippine behoren bedrijven, non-profit-instellingen en particulieren. Cliënten van Philippine waarderen haar doortastende oplossingsgerichtheid.

Philippine is lid van Sociëteit Vereeniging in Haarlem, van Lionsclub Haarlem over den Duin, van Sparkz Networking, van hockeyclub Rood-Wit, van tennisvereniging HLTC en van cricketclub Rood & Wit.

In haar vrije tijd houdt zij zich graag bezig met tennis, wintersport, hockey, golf en bezoekt zij graag concerten.

Contact

Bent u geïnteresseerd? Of heeft u een vraag, opmerking of wilt u graag een vrijblijvende offerte aanvragen?
Aarzel niet en bel of stuur een e-mail naar onderstaand adres.

023 737 09 11
info@hoyngdemonnink.nl

Koudenhorn 8rd • 2011 JC Haarlem

Marjan de Mönnink
KvK 72916265 • BTW NL0012.52.319.B.20

Philippine Hoyng
KvK 77669282 • BTW NL0032.21.904.B.20